Office building of Dräger

03_draeger_ulrike-brandi

Dräger’s new office building consists of two office blocks of 16 meters in width which merge at a central position. Our daylight feasibility study visualizes the floor areas that have a daylight autonomy even at overcast situations. In total this accounts for almost three quarters of the total office floor area. Spaces away from windows receive a balanced artificial lighting. The reflected ceiling plan is kept calm, individual lighting for work places is aligned with office furniture and fits unobtrusive into the open plan office. Depending on the daylight situation electric lighting is controlled in zones. With their focus on daylight Dräger not only offers its employees a high quality lighting but also saves on energy costs.

Client: Drägerwerk, Lübeck
Architect: Diener & Diener Architekten
Lighting Design: Ulrike Brandi Licht
Completion:

01_draeger_ulrike-brandi

02_draeger_ulrike-brandi

03_draeger_ulrike-brandi