Galerie de l´Evolution, Paris

01_galerie-evolution_ulrike-brandi

The redevelopment of the Natural History Museum at the „Jardin des Plantes“ in Paris was preceded by a competition. The restoration of the museum was part of the projects of the „Grand Travaux“. The exhibits of the large central hall, elephants and whales, were formerly illuminated by daylight through a glass roof. ULRIKE BRANDI LICHT designed the “ciel actif”, a ceiling imitating the effects of the outside world and transfering it into the building. At the same time the exhibits were to be protected from the harmful effects of daylight. Some of the techniques, such as light directed into fibre glass or sheets of glass, are still up to date.

Client: Mission Interministerielle
der Grands Travaux
Architects: Chemetov und Huidobro, Paris
Lighting Design: Ulrike Brandi Licht
Completion: 1994

02_galerie-evolution_ulrike-brandi03_galerie-evolution_ulrike-brandi04_galerie-evolution_ulrike-brandi