Oldenburg State Theatre Foyer

The foyer of the Oldenburgisches Staatstheater has left its eighties charm. The new lighting and interior design make the room more festive, comfortable and multifunctional.
Islands of light deliberately set focused contrasts in the oblong space The suspended ceiling looks tidier and less technical than before. Distributed backlit posters alternate with clouds of light on the longitudinal wall. This wall creates liveliness and depth through a wallpaper that is matt and shiny at the same time. A neon sign on the wall acts as an eye-catcher that can even be seen from the outside.

The relationship between interior and exterior space represents a great potential. The facade looks like a shop window so that people in public spaces can perceive the liveliness and variety that the theater radiates.

 

 


Auftraggeber: Staatstheater Oldenburg
Architekten: Droste Droste & Urban
Lichtplanung: Ulrike Brandi Licht
Fertigstellung: 2018