Rotterdam Centraal

01_rotterdam-centraal_ulrike-brandi

Basis of our lighting concept is daylight. In the well lit main hall the lamella structure and the printed glass roof nicely modulate the daylight. In the tunnel daylight enters through the glass floor at the staircases and in the entrance sunlight enters through skylight-slits and glass facade.
In our concept we distinguish between artificial light, which is needed during the day and the light for evening and night. In areas with less daylight, artificial light supplements the natural light. Throughout the station, spots from the ceiling are adjusted with the same, tilted alignment.

Client: Pro Rail
Architect: Benthem Crouwel
Lichtplanung: Ulrike Brandi Licht
Fertigstellung: 2014

02_rotterdam-centraal_ulrike-brandi

01_rotterdam-centraal_ulrike-brandi