Landesversicherungsanstalt, Hamburg

01_lva-hamburg_ulrike-brandi


LVA received a new, extensive, architecturally clearly structured administration building.
Restrained design and high functionality determine the spaces in which the light is secondary, in a natural kind of way.
Two types of recessed luminaires create the light atmosphere: narrow beams that symmetrically illuminate the floor and wall mounted luminaires that evenly illuminate the extensive wall areas. From the outside the building appears light and transparent; the different areas of use can be read on the facade.

Client: Landesversicherungsanstalt der Freien und Hansestadt Hamburg
Architect: Schweger und Partner, Hamburg
Lighting Design: Ulrike Brandi Licht
Completion: 2002

03_lva-hamburg_ulrike-brandi02_lva-hamburg_ulrike-brandi